ATELIER-11-e1460361795491_fe84e55745647a7ca2a7ace9edb208ca

Wereldwijde opdrachten

Meer dan 100 reizen maakte ik tot nu toe tijdens mijn carrière als cameraman. Irak, Afghanistan, Israel, Gaza, Liberia, Haiti, Libië, Libanon zijn een paar landen die ik bezocht die tot de verbeelding spreken.
Ik beschouw het als een voorecht op plekken te komen en avonturen te mogen beleven die de meeste van ons alleen van horen zeggen zullen kennen.

Ik doe mijn werk dan ook met trots, nieuwsgierigheid en overtuiging. Ik beschouw het als een intrinsieke verrijking van mijzelf als mens en een nuttig en eervol beroep dat me de mogelijkheid geeft beeldbepalende verhalen van dichtbij mee te maken.
Ook al is de ellende soms groot, het vangen van een sprankje hoop of menselijkheid is vaak genoeg om de lange uren banjeren door woestijnen of kapotgeschoten steden waardevol te maken. Ondanks dat het journalisme de laatste tijd, letterlijk en figuurlijk, steeds meer onder vuur komt te liggen heb ik nooit het idee gehad manipulatief te zijn geweest in wat we maken. Het streven naar een objectief evenwicht is altijd een belangrijk oogmerk geweest.
“Ik beschouw het als een voorecht op plekken te komen en avonturen te mogen beleven die de meeste van ons alleen van horen zeggen zullen kennen.”
Camerawerk, en het reizen dat erbij hoort, zijn door de jaren heen een essentiële onderdelen geworden van mijn zoektocht naar waarheid en begrip van de wereld waarin we zijn geboren.
Ik leef op bij het ontdekken van nieuwe culturen en gebruiken, maar geniet evenveel bij de herkenning van de universele banden die we als mens in ons dragen. Ik merk dan steeds vaker dat de mensen die we van een afstand beschouwen als ‘een groot gevaar’ niet anders zijn dan u en ik.

Mensen vragen me in dat opzicht wel eens of ik niet bang ben in de gebieden die ik bezoek, mijn antwoord luidt dan vaak dat mijn angst juist is afgenomen door er zelf te zijn geweest. Mijn hoop op een verdraagzame toekomst daarentegen, groeit ondanks de ellende, bij elke reis.

 

 

 

 

 

SEPT 2014 / LIBERIA : "De onzichtbare vijand" KRO BRANDPUNT *Camera/geluid/montage*

SEPT 2015 / GAZA : “Gevangen in Gaza” VARA ZEMBLA *camera/geluid*